Performanceverschillen consoles en pc voor Mass Effect: Andromeda

Gamesite IGN heeft een vergelijkingsfilmpje gemaakt van de performance van Mass Effect: Andromeda op de verschillende platforms waar de game voor uitkomt. We zien beelden van PlayStation 4 Pro, Xbox One S en een pc met twee GTX 1080-videokaarten in SLI.

Zoals verwacht komt de pc-versie als winnaar uit de bus op het gebied van performance, met als opvallendste verschil de framerate. BioWare gaf een tijd geleden al aan dat de framerate voor consoles gelimiteerd is op 30 fps, terwijl op de pc de framerate ongelimiteerd is. Met betrekking tot details zijn er verder weinig verschillen te zien, maar die zijn sowieso lastig te onderscheiden na de vertaalslag van daadwerkelijke gameplay naar videobestanden. Of PlayStation 4 Pro nog een aparte graphics-modus krijgt die focust op framerate in plaats van resolutie is niet bekend.

Gisteren werd er een gameplayvideo uitgebracht van de multiplayer van de nieuwe Mass Effect waarin de performance op een pc duidelijk te zien is (laat je niet van de wijs brengen door de Xbox One-controller). Mass Effect: Andromeda komt volgende week dinsdag uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk de vergelijkingsvideo hieronder; waarom IGN "4K 60fps" in de titel zet is niet duidelijk.