FOK! Wat een weer: goed weer om te stemmen

Wat maart niet wil, dat neemt april.

Goedemorgen op deze fraaie woensdag.

Vannacht was het tamelijk bewolkt. Vandaag kan er lokaal een mistbank ontstaan zijn, maar die mist trekt vanmorgen ook weer snel op. Er trekken enkele wolken over, maar de zon krijgen we veelvuldig te zien. De temperatuur loopt op tot 10 graden op de wadden tot 15 graden in het zuiden.

Morgen wordt het een nog mooiere dag. Vanaf zaterdag gaat het helaas weer regenen, na het weekend krijgen we weer beter weer.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:52
Zon onder: 18:45
Zonkracht: 3/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1493 Christoffel Columbus keert terug naar de haven van Palos de la Frontera na zijn ontdekking van Amerika.
1939 Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
1972 De film The Godfather gaat in New York in première.
1990 Michail Gorbatsjov wordt president van de Sovjet-Unie. Het Congres van Volksafgevaardigden geeft hem uitgebreide volmachten.
1996 Fokker wordt failliet verklaard.
2011 In Syrië beginnen de protesten tegen president Assad, die uiteindelijk zullen ontaarden in een burgeroorlog.

Rotterdam - Kop van zuid (Foto: Disbatch)
Rotterdam - Kop van zuid (Foto: Disbatch) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!