'Gevecht Mayweather en McGregor gepland voor juni'

Het langverwachte boksgevecht tussen bokser Floyd Mayweather en MMA-vechter Conor McGregor lijkt een plaats en tijd te hebben. De T-Mobile Arena in Las Vegas heeft namelijk zaterdag 10 juni gereserveerd voor dit supergevecht. Dit lijkt een logische plek, aangezien dit de thuishaven van de UFC in Las Vegas is. En de UFC, als werkgever van McGregor, bepaalt waar en voor wie de Ier vecht.

Geruchten over dit supergevecht staken de laatse paar maanden al vaker de kop op. Beide vechters konden in de afgelopen periode geen interview afronden, zonder hun mogelijke tegenstander uit te dagen. Lange tijd bleef het bij uitdagen en de fans durfden al niet meer te hopen op een mogelijk gevecht. Een groot struikelblok leek de verdeling van de opbrengsten. McGregor wilde net zoveel geld als Mayweather, terwijl de Amerikaan zichzelf ziet als de grote publiekstrekker en dus het meeste aanzien en geld behoort te verdienen.

"Toen ik tegen Arturo Gatti bokste, moest ik mij aanpassen, want hij was de grote man en ik de kleine, dus hij kreeg het meeste geld. Toen ik tegen Oscar de la Hoya bokste, moest ik mij aanpassen, want hij was de grote man en ik de kleine, dus hij kreeg het meeste geld. Vanaf dat moment was ik de grote man. McGregor begint net met boksen, dus hij is de kleine man en zal dus minder verdienen", aldus een getergde Mayweather, die na 49 gevechten in negentien jaar zo'n 800 miljoen dollar op zijn bankrekening mocht bijschrijven. McGregor verdiende de afgelopen drie jaar zo'n 20 miljoen dollar in de octagon.

Mayweather lijkt niet moeilijk te doen over geld: "Laten we nou geen tijd verspillen aan geldzaken en in juni gaan vechten. Als McGregor 10 miljoen dollar waard is, geef ik hem 20. Is hij 20 miljoen dollar waard, dan geef ik hem 40. Maar hij blijft muisstil, we horen hem niet meer."

Een kleine drie maanden lijkt kort om dit gevecht op poten te zetten en te promoten, maar misschien wil de UFC dit gevecht snel achter de rug hebben, omdat ze The Notorious aan het eind van het jaar weer in de octagon willen zien. Op dit moment heeft de Ier een rustperiode ingelast om zijn zwangere vrouw bij te staan. Het komt trouwens vaker voor dat een stadion een bepaalde datum alvast reserveert voor een evenement en dat dit uiteindelijk toch niet door ging, maar het feit dat de thuisbasis van de UFC deze datum heeft gereserveerd, geeft wel aan dat er in ieder geval serieuze gesprekken gaande zijn tussen het management van de boksgrootheid en de MMA-ster.

De UFC heeft nog geen commentaar gegeven over de nieuwste geruchten.


Mayweather komt uit pensioen (Bron: Youtube)