Jesse Klaver-poster vindt tť gretig aftrek

Jesse Klaver blijkt extreem populair in Assen. De verkiezingsposters met zijn beeltenis worden in de Drentse hoofdstad massaal gejat.

"Ik heb geen idee wie dit doet. Maar we komen steeds weer tot de ontdekking dat op bijna alle plekken de posters verdwijnen", vertelt fractievoorzitter Laura Punt van GroenLinks in Assen aan RTV Drenthe. "Toen ik ontdekte dat de plakgroep voor de vijfde keer moest gaan plakken, heb ik een berichtje op Twitter gezet met de vraag of het misschien een collectorsitem is."

Wie op Jesse zit te fappen, zou Punt echt niet weten. "Misschien is het baldadigheid, of misschien gaat het om mensen die de posters graag willen hebben", aldus de politica aan RTV Drenthe. "Het is wel vervelend dat je elke keer weer die plakronde moet doen. Je bent zo'n 2,5 uur bezig om alle borden te beplakken binnen Assen. Het is toch altijd weer bezwaarlijk om te moeten vragen welke mensen er deze keer willen plakken."

Desondanks maakt Punt er geen punt van. Een linkse politica ziet immers altijd het goede in de mens, en denkt dan ook dat het hier een verzamelaar betreft. "Maar als je er een wilt, bel me even of app me. Dan kun je er een bij me op komen halen", besluit ze.