Bolt niet aanwezig op 'WK estafettes'

Sprinter Usain Bolt verwacht niet dat hij volgende maand aanwezig zal zijn op de World Relays, het officieuze wereldkampioenschap voor estafettes.

Op de Bahama's worden sinds 2014 naast de gebruikelijke 4x100 en 4x400 meter ook wedstrijden als de 4x1500 meter gelopen. In 2015 telde het toernooi mee in de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

"Mijn coach heeft nog niks over de World Relays gezegd, dus ik ga er eigenlijk vanuit dat ik daar niet zal lopen", antwoordde Bolt nadat hem gevraagd werd naar zijn plannen. "Ik probeer vooral gewoon vrij van blessures te blijven."

Over Bolt's programma is nog bijzonder weinig bekend, hoewel hij doorgaans ook maar weinig wedstrijden loopt. In augustus komt hij uiteraard in actie op het WK in Londen en op 10 juni is hij te bewonderen bij de Racers Grand Prix in Kingston. Dat zal vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor eigen publiek worden, want de Jamaicaan stopt er na het WK mee.

Bolt liep dit jaar vooralsnog alleen een 150 meter in Australië. Op de World Relays kwam hij alleen in 2015 in actie, toen Jamaica in de finale van de 4x100 meter geklopt werd door de VS.