'JŲrgensen heeft nog groeimogelijkheden'

Met Nicolai Jörgensen heeft Feyenoord weer een topspits in huis, maar is de Deen net zo goed als zijn voorgangers John Guidetti en Graziano Pellè?

"De beste spits? Dat is uiteindelijk die spits die de meeste doelpunten achter zijn naam heeft staan", vertelde Ruud Geels, oud-spits van Feyenoord, Ajax en PSV, tegen het Algemeen Dagblad. "Simpel, dáár moet je naar kijken. In dat opzicht was Pellè echt verder dan Jörgensen."

Harry van der Laan kiest ook voor de Italiaan. "Wat een geweldig aanspeelpunt was die Pellè. Guidetti was ook geweldig, maar meer een straatvechter. Hij heeft iets weg van Luis Suárez en destijds paste dat geweldig bij Feyenoord.''

Van der Laan is echter ook wel onder de indruk van Jörgensen. "Prima functionele techniek. En je ziet dat het elftal vertrouwen in hem heeft. Dat is belangrijk hoor, de wetenschap dat de spits toch wel gaat scoren. Maar hij is nog niet zo ver als Pellè, denk ik."

De oud-spits ziet een mooie toekomst voor de Deen. "Jörgensen heeft nog groeimogelijkheden. Als Feyenoord die gozer nog twee jaar kan houden, dan ben je verzekerd van heel veel doelpunten. Internationaal? We moeten ons wel realiseren dat dit de eredivisie is. Vincent Janssen maakte vorig seizoen nog meer goals, maar de stap naar Spurs is sportief gezien te groot gebleken."