Bosz kritisch: "Dit was niet het Ajax dat ik ken"

Ajax won zondag met 3-0 van FC Twente, maar Peter Bosz was na afloop alles behalve tevreden over het optreden van zijn ploeg.

De Amsterdammers speelden niet hun beste wedstrijd en hadden veel moeite met FC Twente. Pas in de tweede helft trok het de wedstrijd naar zich toe, waardoor het drie punten overhield aan het treffen met de nummer zeven van de Eredivisie.

Bosz toonde na afloop zijn onvrede over het vertoonde spel. "Dit was totaal niet het Ajax dat ik ken", vertelde de trainer in gesprek met de NOS. "Het was stilstaand voetbal. Niemand ging diep. We speelden erg slordig, maar dat kwam ook omdat er weinig bewogen werd."

"Dat maakte het voor de man met het balbezit ook lastig. We stonden niet compact en Twente kon er veel te makkelijk doorheen voetballen. Eigenlijk alles wat ons spel normaal gesproken kenmerkt, heb ik in de eerste helft niet gezien."

Tijdens het tweede bedrijf begon het beter te lopen bij de thuisploeg. Hiervoor moest Bosz flink tekeer gaan tijdens de rust. "Dat heb ik niet met één woord afgedaan. Daar zijn veel woorden aan besteed. De manier waarop we speelden was in één woord ontoereikend", aldus Bosz.