Vechtpartij na spannend einde NASCAR Las Vegas

De Monster Energy NASCAR Cup Series heeft zondagavond de derde race van het seizoen gehad. Op de anderhalve mijl lange Las Vegas Motor Speedway werd de Kobalt 400 verreden en die kende vooral een interessant einde.

De race was lange tijd niet al te boeiend, ook niet voor de mensen die NASCAR doorgaans wél interessant vinden. Corey LaJoie zorgde voor wat reuring door stevig met de muur in aanraking te komen en even later was het Kevin Harvick die in de problemen kwam. Zijn rechtervoorband ontplofte, sloeg een gat in het chassis en zo deelde Harvick een stevige tik uit aan de muur. Danica Patrick zorgde er eigenhandig voor dat de mensen op een van de tribunes even naar adem moesten happen, want nadat haar motor plofte werd de hele tribune in dikke rook gehuld.

Harvick's band vindt het welletjes geweest en geeft de geest (Bron: YouTube)

Patrick hult de Las Vegas Motor Speedway in rook (Bron: YouTube)

Martin Truex Jr en Brad Keselowski domineerden de 267 ronden durende race: Keselowski, vertrokken vanaf de eerste plek, ging 89 ronden aan de leiding en Truex passeerde start/finish zelfs 150 keer als eerste. Na een caution kort voor het einde leek een eindsprint uitkomst te moeten bieden, maar al snel werd duidelijk dat van een echt gevecht geen sprake zou zijn. Keselowski en Truex reden weg van de rest en de polesitter was in zijn #2 simpelweg te sterk.

Dat veranderde een rondje of twee voor het einde echter plotseling. Keselowski kreeg te maken met technische problemen en de coureur van Team Penske kon niks anders doen dan toekijken hoe Furniture Row Racing-rijder Truex hem passeerde. De coureur in de #78 was niet meer te houden en pakte zijn eerste overwinning van het jaar. Keselowski viel daarachter zelfs nog verder terug, want ook Kyle Larson, Chase Elliott en Joey Logano passeerden hem.

Dat deed Kyle Busch aanvankelijk ook, maar in de laatste ronde kwam de coureur van Joe Gibbs Racing in aanraking met Penske-rijder Logano. Doordat Keselowski vertraagde moest Busch naar beneden duiken, waardoor ook Logano uit moest wijken. Die schoot vervolgens weer wat omhoog en tikte Busch aan, die daardoor spinde en maar net uit de muur kon blijven. Dat zorgde na de finish dan weer voor nog wat extra entertainment: Busch liep naar het team van Logano en gaf zijn aartsrivaal een stevige poeier met de rechtervuist.

Busch en Logano tonen hun boks- en worstelkwaliteiten (Bron: YouTube)

Nadat de wirwar van vechtende mensen uit elkaar was gehaald liep Busch met bloed boven zijn oog weg. Logano werd gevraagd of er klappen uitgedeeld waren en hij was vrij duidelijk: "In elk geval niet tegen mij...", reageerde hij laconiek. Racewinnaar Truex kon er wel om lachen: "NASCAR gaat dit fantastisch vinden", zei hij na het zien van de beelden. Daar zal NASCAR het overigens niet helemaal mee eens zijn, want zij gaan een onderzoek instellen. Voor Keselowski was de hectische slotfase, inclusief vechtpartij, aanleiding om een ieder een gratis tip mee te geven: "En daarom moet je een race gewoon tot het einde kijken." Daar sluiten we ons volledig bij aan.

"Zo racet Joey, hij krijgt nog wel wat hij verdient", waarschuwt Busch (Bron: YouTube)