Van Bronckhorst tevreden over teruggekeerde Vermeer

Kenneth Vermeer keerde zondagmiddag terug onder de lat bij Feyenoord tegen AZ (5-2) en Giovanni van Bronckhorst was zeer te spreken over de doelman.

Vermeer scheurde afgelopen zomer zijn achillespees af en stond daardoor lange tijd aan de zijlijn. Ondertussen groeide Brad Jones uit tot een zeer belangrijke pion in het elftal, maar door een blessure kon de Australiër zondagmiddag niet keepen.

"Een compliment voor Kenneth", vertelde Van Bronckhorst tegen de NOS. "Na een aantal duels in de beloften stond hij er weer. Dat was belangrijk voor hem, mij en het hele team. Hij had een groot aandeel in deze overwinning." Jones, die vanwege een beenwond niet kon spelen, blijft eerste keeper van Feyenoord. "Dat is wat ik eerder tegen beide keepers gezegd heb en dat zal zo blijven."

De trainer van de Rotterdammers zag Nicolai Jörgensen met drie doelpunten en twee assists uitblinken. "Als ik zeg dat ik hartstikke blij met hem ben, is dat nog een understatement. Hij is heel belangrijk met zijn goals en assists en heeft altijd oog voor zijn medespelers. Ik ben blij dat hij bij ons speelt."