Jans: "Had het hele elftal kunnen wisselen"

PEC Zwolle blijft wisselvallig presteren in de Eredivisie. Na de zege op Vitesse was zondag Willem II te sterk. Ron Jans was na afloop dan ook niet blij: "Ik had het hele elftal kunnen wisselen."

Jans zag een duidelijk verschil tussen de eerste en tweede helft in Tilburg. "We hebben beide helften met 1-0 verloren, maar we hebben de wedstrijd echt verloren in de eerste helft", zei de coach tegen FOX Sports. "Het wachten was op de 2-0. In de rust was ik blij dat het maar 1-0 was."

De trainer wachtte niet tot de pauze met zijn wissels. Voor het rustsignaal had Jans al Mustafa Saymak en Kingsley Ehizibue naar de kant gehaald. "Ik vind het heel vervelend om ze op zo'n manier te wisselen, maar ik had het hele elftal wel kunnen wisselen."

Na rust ging het beter, maar kwam PEC opnieuw niet tot scoren. Willem II besliste het duel in de extra tijd. "We hebben de tweede helft ook met 1-0 verloren, maar dat was omdat we de kansen niet af hebben gerond en omdat Kostas Lamprou heel goed staat te keepen. Daar kan ik mee leven. Van die eerste helft baal ik", besloot Jans.