Knegt met hulp van de jury naar WK-zilver in Ahoy

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft het wereldkampioenschap in Rotterdam afgesloten met de tweede plek in het eindklassement. De wereldkampioen van 2015 hield zijn tweede plek in de superfinale vast, met wat hulp van de jury.

In de superfinale over drie kilometer bleef het tot het einde razendspannend. Nadat Knegt samen met Charles Hamelin vroeg probeerde te ontsnappen - maar weer werd gepakt - kwam hij in een kopgroep met Samuel Girard en de Koreanen Sin Da-woon en Seo Yi-ra, waardoor de gehele top-4 bij elkaar zat. 

De rest van de deelnemers sloot niet veel later ook weer aan, maar Knegt en de Koreanen begonnen aan de strijd om de wereldtitel. Om dat te doen moest Knegt de finale winnen, waarbij Seo geen tweede mocht worden. Drie ronden voor het einde leek het perfect te gaan: Knegt ging voorbij Sin naar de leiding en zag Seo op plek drie liggen.

In de laatste ronden ging Sin echter weer voorbij aan Knegt, terwijl Seo derde werd. Sin werd vanwege een nauwelijks waarneembare actie gediskwalificeerd, wat Knegt de overwinning in de superfinale opleverde. Doordat Seo opschoof naar plek twee ging de wereldtitel naar de Koreaan en het zilver naar Knegt. Sin viel door de diskwalificatie van het podium, wat brons opleverde voor de Canadees Girard.