Judoka's Steenhuis, Korrel en Savelkouls pakken goud in Baku

Een succesvolle dag voor de Nederlandse judoploeg op de Grand Slam in Baku. Guusje Steenhuis, Michael Korrel en Tessie Savelkouls grepen in Azerbeidzjan de dagzege. 

Steenhuis won het evenement in de klasse tot 78 kilogram voor de derde keer op rij. De judoka die voor de Olympische Spelen in Rio werd gepasseerd versloeg in de finale haar landgenote Marhinde Verkerk op ippon. Verkerk kwam voor het eerst sinds de Spelen weer in actie. Voor Steenhuis was het al weer haar vijfde Grand Slam-zege in totaal. 

Korrel (-100kg) stond voor het eerst in de finale van de Grand Slam. Hij trof in de finale publieksfavoriet Elmar Gasimov, die bij de Spelen nog zilver won. Hij wist uiteindelijk na een zenuwslopende verlenging te winnen van Gasimov. Korrel is in deze gewichtsklasse de opvolger van Henk Grol. 

Savelkouls maakte het Nederlandse succes in Baku compleet door de eindstrijd van de klasse boven de 78 kilogram te winnen. Ook voor Savelkouls was het haar eerste finale. Steenhuis gooide in de finale de Turkse Kayra Sayit eerst op haar rug, waarna de Savelkouls het met een houdgreep afmaakte.