Jonge Shiffrin verovert vierde slalom-World Cup

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft zaterdag voor de vierde keer in haar carrière het World Cup-klassement op de slalom gewonnen. De nog altijd maar 21-jarige Amerikaanse heeft inmiddels een erelijst waar bijna alle andere skiërs alleen maar van kunnen dromen: drie wereldtitels, één keer olympisch goud, vier World Cup-eindzeges op de slalom en de algemene World Cup zit er ook aan te komen.

In het Amerikaanse Squaw Valley, waar voor het eerst in bijna vijftig jaar weer op topniveau geskied werd, was Shiffrin in de eerste run dit keer eens niet de snelste. Die eer was voor de Zwitserse Wendy Holdener, die 0,02 seconden sneller was. De Slowaakse Petra Vlhova volgde op ruim vier tienden, met de ervaren Tsjechische Sarka Strachova en de Oostenrijkse Bernadette Schild daar weer achter.

De show werd in de tweede run gestolen door de Duitse Marina Wallner, die van de 22e plek naar de zevende plaats wist te klimmen, bijna tien plekken beter dan haar beste resultaat ooit. Vlhova haalde de finish niet en met alleen Holdener en Shiffrin nog in het starthokje stond Strachova aan de leiding, voor Schild.

Shiffrin maakte bovenin een grote fout en verloor de nodige tijd, maar een prachtige run bracht haar toch ruim aan de leiding. Holdener begon vervolgens juist goed, maar met de finish in zicht strandde ze: de Zwitserse miste een poortje en in plaats van een podiumplek kreeg ze 'DNF' achter haar naam - Did Not Finish.