Klopp: "Liverpool kan de CL mislopen"

Liverpool heeft dusdanig veel punten laten liggen, dat het seizoen kan uitlopen op een teleurstelling. Dat weet Jurgen Klopp maar al te goed.

Een uitermate teleurstellend begin van 2017 heeft ervoor gezorgd dat Liverpool flink achterop ligt in de strijd om Champions League-voetbal. Trainer Klopp hoopt het tij in de komende weken te keren.

De oefenmeester weet maar al te goed dat het niet vanzelf zal gaan. "Het lot ligt in onze eigen handen. Het enige waar we nu mee bezig moeten zijn is hoe we ons doel gaan bereiken", zegt hij tegen de pers.

"Zou het een teleurstelling zijn als we ons niet kwalificeren? Ja, natuurlijk, want het was onze doelstelling. Als het ons niet lukt, moeten we in eigen buidel tasten. We horen thuis in de Champions League, maar moeten dat nu laten zien."

Volgens Klopp zitten meer clubs in hetzelfde schuitje als Liverpool. "Want er zijn zes of zeven clubs die zichzelf ten doel stellen om de Champions League te bereiken. De ene week staan ze in de topvier, de andere week niet. Dat maakt het spannend."