Wereldtitels shorttrackers Christie en Fan in Ahoy

Shorttrackster Elise Christie heeft zich in Rotterdam gekroond tot wereldkampioene op de 1500 meter. De Britse is daarmee de eerste ooit uit haar land die een individuele wereldtitel pakt.

In de finale was Christie een fractie van een seconde sneller dan de Canadese Marianne St Gelais, terwijl de Zuid-Koreaanse Shim Suk-hee genoegen moest nemen met het brons. Choi Min-jeong, de wereldkampioene van de afgelopen twee jaar, ging knullig onderuit en eindigde slechts als vijfde.

Voor Choi was het drama nog niet voorbij in Rotterdam, want in de halve finales van de 500 meter ging ze weer onderuit na een lompe actie tegen de Poolse Natalia Maliszewska. Christie schopte het wederom tot de finale, maar dit keer kwam ze er niet aan te pas en werd ze vierde en laatste. Het goud was voor specialiste Fan Kexin uit China, die voor de derde keer op rij de wereldtitel op de 500 meter won. Net als op de 1500 meter werd St Gelais tweede.

De leiding in het algemeen klassement is in handen van St Gelais, die met haar twee tweede plekken op evenveel punten staat als Christie. Suzanne Schulting, de Nederlandse hoop, staat na een teleurstellende dag 'slechts' op de tiende plek.