Overwatch's Symmetra is een autist

Blizzards multiplayer shooter Overwatch wordt behalve de pakkende gameplay ook geprezen vanwege de diversiteit die de game uitdraagt. Behalve ras, geslacht en seksuele geaardheid wordt nu ook neurologische diversiteit aan de mix toegevoegd.

In de comic genaamd A Better World", die vorig jaar mei verscheen en draait om het personage Symmetra, werd al duidelijk dat de turret-bouwende support-hero "anders" was. Het blijkt dus dat Symmetra autistisch is. Blizzards eigen Jeff Kaplan maakte dit bekend in een brief die hij stuurde naar een fan die had gevraagd naar het autismespectrum waarop Symmetra zich zou bevinden.

Voor een game zonder verhaalmodus heeft Overwatch een behoorlijk vergaande lore. Behalve de autistische Symmetra zijn er nog meer opvallende dames te vinden onder de heroes, zoals de lesbiënne Tracer, de uit de kluiten gewassen tank Zarya met haar atypische lichaamsbouw en de oude, alleenstaande moeder annex sluipschutter Ana. Of Symmetra op de zolderkamer van haar ouders woont is niet bekend.