Rondneuken wordt beloond in Mass Effect Andromeda

De nieuwe Mass Effect-game belooft een dijk van een titel te worden boordevol actie, ruimteverkenning en interessante personages. Ontwikkelaar BioWare heeft daarnaast een reputatie hoog te houden als het gaat om de welbekende 'romances' en uit alles blijkt dat dat ook in dit deel wel weer goed zit.

Website Exophase publiceerde alvast de trophies/achievements van Andromeda en daar zit onder andere de "matchmaker"-trophy bij, die je krijgt als je met maar liefst drie verschillende personages uit de gamewereld de lakens deelt. Sowieso heeft de Canadese ontwikkelaar al meermaals laten doorschijnen dat romantiek en copuleren met NPC's een prominente rol spelen, onder andere door te hinten op het feit dat de game dit keer geen 'partial' maar een 'full nudity'-beoordeling krijgt van ESRB, de organisatie die games toetst op geschiktheid voor kinderen.

BioWare-baas Aaryn Flynn steekt op Twitter de prominente rol van alienseks ook niet bepaald onder stoelen of banken. De vraag blijft welke buitenaardse rassen geschikt zijn voor het ontvangen van de menselijke genotsknobbel. BioWare heeft sowieso aangegeven dat de romances in Andromeda natuurlijker en realistischer moeten worden, met verschillende niveaus van intimiteit. "We hadden al een sterke fundering voor de romantiek in Mass Effect-games. Het werd alleen een beetje cliché; door een paar keer met het betreffende personage te kletsen kwam je vanzelf op het punt dat de romance min of meer automatisch volgde. Dat is niet 'real-life'; er zouden personages moeten zijn die meteen willen neuken, en er zouden personages moeten zijn die uitsluitend geïnteresseerd zijn in lange-termijn relaties, terwijl anderen weer totaal geen interesse hebben", aldus creative director Mac Walters.

Mass Effect Andromeda komt op 21 maart uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.