Red Bull test snelheid op laatste testdag Barcelona

Op de laatste van acht Formule 1-testdagen in Barcelona gaat Red Bull Racing naar eigen zeggen eens kijken hoe hard de RB13 nou daadwerkelijk kan. De Oostenrijkers werkten in de afgelopen anderhalve week gestaat hun programma's af en gaan vrijdag de registers wat verder open trekken.

"We konden donderdag ons volledige programma afwerken, want alles werkte zoals het zou moeten werken", aldus hoofd-engineer Guillaume Rocquelin. "Voor de lunchpauze hebben we korte runs gedaan en 's middags stond er een racesimulatie op het programma die kort onderbroken werd. We hebben eigenlijk gewoon een prima dag gehad", vatte hij het samen.

Rocquelin legt uit dat Max Verstappen vrijdag op de slotdag een vergelijkbaar programma voor de kiezen krijgt als teamgenoot Daniel Ricciardo op dinsdag had. "We gaan voor een paar korte runs en we willen nog wat zaken testen, en daarna kunnen we hopelijk eens gaan kijken hoe snel we daadwerkelijk zijn."

Hoeveel Red Bull nou echt gaat laten zien is natuurlijk niet te zeggen, maar het heeft er in elk geval alle schijn van dat de Oostenrijkse renstal de zaken netjes op orde heeft.