EL: United niet langs Rostov, Anderlecht wint

De achtste finales van de Europa League hebben weer een puike prestatie opgeleverd van het Russische FK Rostov. In de eerste wedstrijd hielden de Russen in eigen huis Manchester United op een 1-1 gelijkspel. Henrikh Mkhitaryan scoorde op aangeven van Zlatan Ibrahimovic wel de 0-1, maar vroeg in de tweede helft tekende Aleksandr Bukharov voor de gelijkmaker.

Het Belgische Anderlecht, met Bram Nuytinck in de basis, reisde af naar Cyprus voor de ontmoeting met APOEL Nicosia. Met Boy Waterman op doel en ook Lorenzo Ebecilio in de basis konden de Cyprioten niet lang standhouden, want Nicolae Stanciu opende de score na een klein half uur. Het bleef wel bij de 0-1 en dus is er voor de twee Nederlanders nog hoop.

Celta de Vigo boekte een 2-1 overwinning op de bezoekers uit Krasnodar. Het duurde wel even, want pas in de negentigste minuut tekende Claudio Beauvue - die was ingevallen voor oud-Feyenoorder John Guidetti - voor de bevrijdende 2-1. Ryan Babel stond bij Besiktas in de basis op bezoek bij Olympiakos Piraeus, wat een 1-1 gelijkspel opleverde. Een Duits onderonsje in Gelsenkirchen eindigde eveneens met een 1-1 gelijkspel tussen Schalke en Borussia Mönchengladbach.