EL: 17 nationaliteiten in Belgische clash vol doelpunten

In de achtste finales van de Europa League stonden donderdagavond twee van de drie Belgische clubs tegenover elkaar: AA Gent speelde thuis tegen KRC Genk. Het werd echter een bijzonder internationaal duel, want in totaal stonden spelers uit maar liefst zeventien landen in de basis.

Vier Belgen, twee bij elk team, twee Fransen en twee Israëliërs waren de enigen met een landgenoot op het veld. Verder kwamen spelers in actie uit Mali, Niger, Kroatië, Nigeria, Servië, Noorwegen, Nederland (Jean-Paul Boëtius), Gambia, Tsjechië, Oekraïne, Spanje, Australië, Tanzania en Finland.

Het werd een mooi duel met vooral een spectaculaire eerste helft. Ruslan Malinovsky opende de score voor Genk, waarna Samuel Kalu al snel de gelijkmaker scoorde. In het laatste kwartier van de eerste helft sloeg het bezoekende Genk keihard toe: Omar Colley bracht ze op voorsprong, Mbwana Samata vergrootte de score en Jere Uronen bracht de thuisploeg in de blessuretijd nog verder in de problemen met de 1-4.

Kalifa Coulibaly deed nog wat terug voor Gent, maar nadat Jeremy Perbet een penalty miste leken de kopjes te gaan hangen. Een dik kwartier voor het einde schoot Samata de 2-5 eindstand op het scorebord.