Prachtige wedstrijd Van Barneveld en Klaasen, Van Gerwen is terug

We zijn een beetje te laat, maar dat mag de pret niet drukken, dus bij dezen: het is donderdagavond en dus is het tijd voor de Premier League Darts. Helaas is er weer Europa League-voetbal en dus is het ook dit keer niet live te zien op RTL7. Het goede nieuws is dat Michael van Gerwen weer terug is, hij speelt tegen Kim Huybrechts.

Adrian Lewis (ENG) - Phil Taylor (ENG) 7-4
Taylor opende het duel met 180, maar had daarna de nodige moeite om de eerste leg te winnen. Het niveau ging gelijk omhoog met vier 180's in de volgende twee legs. Lewis en Taylor gingen gelijk op, maar het was Jackpot die steeds lichtjes de overhand had. Taylor kon het niveau simpelweg niet bijhouden en moest zich na nog een aantal hoge scores van zijn stadsgenoot gewonnen geven: 7-4.

Adrian Lewis - Phil Taylor (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Phil Taylor (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Peter Wright (SCO) 5-7
Wright is de man in absolute topvorm en hoewel hij dat vandaag niet echt liet zien, had Wade er aanvankelijk weinig tegen in te brengen. Al snel stond het 1-5 voor Snakebite, die Wade vervolgens de kans gaf terug te komen. De Engelsman kwam zelfs terug tot 4-5, maar op dat moment pakte Wright alvast het eerste punt - met een leg waar hij na zes pijlen nog voor een negendarter kon gaan. Wade pakte nog één leg, maar met dubbel 16 sleepte Wright de twee punten binnen: 7-5.

James Wade - Peter Wright (Bron: PDC)
James Wade - Peter Wright (Bron: PDC)

Kim Huybrechts (BEL) - Michael van Gerwen (NED) 5-7
Van Gerwen moest heel even op gang komen bij zijn terugkeer, maar met een 180 gevolgd door een 109-finish in de tweede leg was dat al snel weer in orde. De Nederlander gooide weer bijzonder goed, maar Huybrechts kon meer dan uitstekend met hem mee. Achtereenvolgende finishes van 76 en 96 gaven de Belg de kans om een punt veilig te stellen, maar hij miste kans op kans en zag Van Gerwen dat via dubbel 20 afstraffen. In de laatste leg was Huybrechts simpelweg niet goed genoeg en de wereldkampioen maakte het genadeloos af: 7-5. 

Kim Huybrechts - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Kim Huybrechts - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Jelle Klaasen (NED) - Raymond van Barneveld (NED) 
Er leek aanvankelijk weinig mis met Van Barneveld, die een nette 104-finish liet noteren in de tweede leg, maar al snel ging het fout. Een dramatische leg werd gewonnen door Klaasen, waarna The Cobra uitliep naar een 4-1 voorsprong. Toch gaf Barney zich niet gewonnen en een prachtige 154-finish bracht hem weer enigszins terug in de wedstrijd. Daar bleef het echter niet bij, want met onder meer finishes van 78 en 107 draaide hij het duel zelfs volledig om en kwam Van Barneveld op 5-4. Klaasen kon nog maar één leg pakken en daar bleef het bij, waardoor Barney na zijn prachtige comeback twee punten bij mag schrijven.

Jelle Klaasen - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Jelle Klaasen - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Dave Chisnall (ENG) - Gary Anderson (SCO) 3-7
Chisnall begon zeer matig aan het duel, terwijl Anderson uitstekend stond te gooien. Binnen een paar minuten stond de tweevoudig wereldkampioen al met 0-5 voor en was het duel zo goed als gespeeld. Toch was daar ineens Chisnall die aan een comeback leek te beginnen en op 3-5 kwam. Daar bleef het helaas voor Chizzy bij, want Anderson kwam weer bij zinnen en maakte het af: 5-7.

Dave Chisnall - Gary Anderson (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Gary Anderson (Bron: PDC)