Thomas wint tweede etappe Tirreno-Adriatico, Dumoulin tweede

Geraint Thomas heeft de tweede etappe gewonnen in de Tirreno-Adriatico. De renner van Team Sky kwam alleen aan na een etappe van 228 kilometer. Tom Dumoulin werd op negen seconden tweede, net voor Peter Sagan. Greg van Avermaet neemt de leiderstrui over van Damiano Caruso.

Al snel na de start ontstond de vlucht van de dag: Hugo Houle (Ag2r La Mondiale), Davide Ballerini, Raffaello Bonusi (beiden Androni - Sidermec), Mirco Maestri (Bardiani - CSF), Alan Marangoni (NIPPO - Fantini) en Charles Planet (Team Novo Nordisk). Het zestal kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten.

Met nog 26 kilometer te gaan werden de vluchters gegrepen door het peloton, waar BMC het tempo aangaf. Op de Montecatini zocht team Sky de aanval met Gianni Moscon en Diego Rosa, maar beide keren zonder succes.

Op acht kilometer van de streep trok Quick-Step Floors door. Met nog vijf kilometer te gaan ging Bob Jungels in de aanval. De Luxemburgs kampioen kwam niet los van het peloton. De aanval van Thomas was wel succesvol. De Brit van Team Sky kreeg Jungels, Caruso en Jonathan Castroviejo met zich mee. Thomas ging er vervolgens alleen vandoor, waar de andere drie aarzelden

Net voor het ingaan van de laatste kilometer ging Dumoulin in de tegenaanval, maar kwam niet dichter bij Thomas. De renner van team Sky hield stand en kwam solo aan. Dumoulin bleef het peloton net voor en werd tweede, voor Sagan en Van Avermaet. Van Avermaet neemt wel de leiderstrui over van Caruso.