Alonso: "We kunnen vol gas door de bochten"

Formule 1-coureur Fernando Alonso grapte gisteren op een persconferentie dat de McLaren-Honda vol gas door de bochten kan. Dat lijkt goed nieuws, maar is het verre van, omdat de Honda-krachtbron zowel snelheid als betrouwbaarheid tekort komt.

Alonso reed gisteren de twaalfde tijd en kwam niet in de buurt van de plekken waar McLaren uiteindelijk wil zijn. "Hoe alarmerend de situatie precies is? Ach, dat weet ik niet. Laten we het erop houden dat het niet volgens verwachting verloopt. We zijn niet zo snel als we hoopten te zijn. Maar aan de andere kant: het zijn pas wintertests."

"Ik kan me herinneren dat Red Bull Racing in 2014 amper kon rijdens tijdens de wintertests, maar later dat jaar toch nog enkele races won. Dus het seizoen is lang genoeg om te kunnen reageren. Maar het is geen geheim dat het niet goed is nu, we kunnen op dit moment niet zeggen dat we blij zijn. We liggen achter op schema, wat betreft betrouwbaarheid én performance. We komen dertig kilometer per uur tekort op het rechte stuk. Op ieder rechte stuk. Dat is veel te veel."

"De situatie is verre van ideaal, maar we zijn een groot team. We verwachten een grote reactie. Het chassis voelt goed en de auto voelt goed. We komen alleen vermogen tekort." De Spanjaard sloot de persconferentie met een grap af nadat iemand vroeg of de bolide vol gas door bocht 3 kon. "Wij zeker. Wij kunnen bijna alle bochten vol gas nemen."