CL: Aubameyang schiet Dortmund langs Benfica

Borussia Dortmund heeft zich woensdagavond eenvoudig gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League, ten koste van Benfica. Pierre-Emerick Aubameyang was de held. Na de 1-0 voor Benfica in Portugal werd het in Duitsland 4-0 voor Dortmund.

Die Borussen kregen van het fanatieke thuispubliek vleugels tegen de Portugezen, waardoor het al snel de voorsprong wist te pakken op Signal Iduna Park. Na een corner kopte Christian Pulisic de bal door, waardoor niemand minder dan Aubameyang met zijn hoofd de openingsgoal wist te maken.

Gelbe Wand

Behalve het doelpunt van de Gabonees, was er weinig te beleven in de eerste helft. De befaamde Gelbe Wand moedigde desondanks hun manschappen aan. In de tweede helft zou de vonk van de fans overslaan op het veld.

Nekslag

Cervi kreeg namens de bezoekers een kansje na de thee, waarop Dortmund-doelman Roman Bürki in woede ontstak en zijn verdediging de huid vol schold. Vervolgens velden Thomas Tuchel de bezoekers met twee snelle doelpunten.

Waar Christian Pulisic in de eerste helft een assist verzorgde, daar schoot hij in de 59e minuut zélf met scherp door na een fantastische pass van Julian Weigl af te ronden. Vervolgens kreeg Aubameyang het opnieuw op zijn heupen met zijn tweede doelpunt.

Slotstuk

In de slotminuten was het opnieuw de Afrikaanse spits die op aangeven van Erik Durm Benfica het laatste zetje gaf, en de Zuid-Europeanen over twee duels op 4-1 zetten.