Audi presenteert nieuwe DTM-auto

Tijdens de Autosalon van Genève heeft Audi de nieuwe Audi RS5 voor het komende DTM-seizoen gepresenteerd. Na drie seizoenen is 2017 het begin van een nieuwe homologatieperiode met als gevolg dat Audi, BMW en Mercedes nieuwe auto's ontwikkeld hebben. Audi is van de drie fabrikanten de eerste die de nieuwe auto aan het publiek gepresenteerd heeft.

Dieter Gass, Audi Motorsport: “Voor het eerst hebben we de nieuwe DTM-auto parallel ontwikkeld naast het seriemodel. Dit toont nogmaals aan hoe nauw autosport en serieproductie aan elkaar verbonden zijn. De resultaten van de vorige auto is een benchmark voor de toekomst. Met tien overwinningen in elk van de vorige twee seizoenen was het de succesvolste DTM-auto in beide jaren. Natuurlijk willen we dit herhalen met de nieuwe Audi RS5 DTM”.

2017 Audi RS5 DTM
2017 Audi RS5 DTM

De nieuwe RS5 is gebaseerd op zijn voorganger echter op het gebied van motorvermogen en aerodynamica is een stap voorwaarts gezet. De motor van nieuwe auto heeft 50 pk meer.

Stefan Gugger, projectleider DTM: “De derde generatie Audi RS5 DTM verschilt duidelijk van zijn twee voorgangers door een meer agressieve aerodynamica, met name aan de voorkant een rond de wielkasten.”

2017 Audi RS5 DTM
2017 Audi RS5 DTM

Coureurs - Teams
Mattias Ekström (Zweden) – Team Abt Sportsline
Nico Müller (Zwitserland) – Team Abt Sportsline
Loïc Duval (Frankrijk) – Team Phoenix
Mike Rockenfuller (Duitsland) – Team Phoenix
René Rast (Duitsland) – Team Rosberg
Jamie Green (Groot-Brittannië) – Team Rosberg

Het nieuwe DTM-seizoen gaat in het eerste weekend van mei van start.