FOK! Wat een weer: lichte verbetering

Als het weder is van goede zin, trekt de kou zijn steertje in

Goedemorgen!

Vannacht is het al aardig opgeklaard, na een bijzonder regenachtige dag. Alleen in het zuiden is vannacht nog wat regen gevallen.

Vanmorgen beginnen we met bewolking en/of regen en lokaal is er zelfs kans op mist. Er zou vanmorgen ook nog een buitje kunnen vallen.

Vanmiddag breekt als het goed is de bewolking open, wordt het droog en zouden we de zon zelfs nog even kunnen zien. De temperaturen lopen daarbij uiteen van 8 graden aan de kust tot 12 in het binnenland.

Morgen krijgen we een droge dag met ook wat zon. In het weekend blijven we de zon regelmatig zien maar kan er ook een bui vallen.

 Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:06
Zon onder: 18:34
Zonkracht: 2/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1611 De astronomen David en Johannes Fabricius nemen als eerste zonnevlekken waar.
1945 De Japanners bezetten Vietnam.
1948 In een 148 inch grote cyclotron van de universiteit van Californië worden mesonen gemaakt.
1959 Barbie, modepop van Mattel, wordt geïntroduceerd.
1961 Lancering van de Korabl-Spoetnik 4, met aan boord de hond Tsjernoesjka ("Zwartje"), een pop genaamd Ivan Ivanovitsj, enkele muizen en een cavia. De pop werd vlak voor de landing aan een parachute uitgeworpen, waarmee de procedure werd getest die de kosmonauten moesten gaan volgen.
1974 De Russische Marssonde Mars 7 bereikt Mars.
2011 Einde van de laatste vlucht van Spaceshuttle Discovery
2015 Ivo Opstelten en Fred Teeven treden af vanwege onjuiste informatieverstrekking over de financiële afspraken met crimineel Cees H.

Foto van de Overkluisde Caumerbeek bij heerlen (Foto: Luuntje)
Foto van de Overkluisde Caumerbeek bij Heerlen (Foto: Luuntje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!