Mourinho furieus: "Dit kan je geen veld noemen"

Manchester United neemt het donderdagavond op tegen FK Rostov. United-manager José Mourinho schrok van de erbarmelijke staat van het speelveld in Rusland.

Het veld van het Olimp-2 Stadion, waar Ajax dit seizoen kansloos verloor en PSV een 2-2 gelijkspel neerzette, verkeert namelijk niet in goede staat. "Ik kan eigenlijk niet begrijpen dat we op zo een veld moeten spelen. Als je het al een veld kan noemen", aldus Mourinho tegen Engelse media.

"Daarom heb ik ook nog geen idee welke spelers ik morgen zal opstellen. Ik weet bijvoorbeeld niet of Henrikh Mkhitaryan kan spelen, dat weet ik echt niet", aldus de furieuze Portugees.

Mourinho wist dat het gras in Rostov aan de Don niet opperbest zou zijn, maar wat hij woensdag aantrof sloeg volgens hem alles. "Ik had een veld verwacht dat een stuk bespeelbaarder zou zijn."

De kans dat het duel nog wordt verplaatst lijkt overigens klein. "Afgelopen zomer tijdens de voorbereiding in China besloten we om niet te spelen op een dergelijk veld. Maar het lijkt erop dat we nu wel moeten spelen."