Gnasher shotgun in Gears of War 4 aangepakt

Al sinds de release van Gears of War 4 zijn er klachten over een mysterieus probleem met de Gnasher, de populaire shotgun uit de Gears-serie. Het krachtige wapen hoort te zorgen voor een instakill op korte afstand, maar spelers merkten met grote regelmaat dat vijanden gewoon overeind bleven na een dosis hagel in hun gezicht. Ontwikkelaar The Coalition heeft dit probleem nu weten te lokaliseren.

De problematiek blijkt te maken te hebben met het feit dat technisch gezien de hagelpatronen van de Gnasher niet exact uit de loop werden afgevuurd, maar een stukje terug. Dit is destijds zo ontworpen om te zorgen dat spelers niet door muren heen kunnen schieten. Dat laatste is een fenomeen dat vaker voorkomt en wordt veroorzaakt door clipping-issues, waarbij wapens deels of volledig door een muur heen hangen wanneer de speler er strak tegenaan staat. Omdat de hagel van de Gnasher dus niet exact uit de loop kwam maar iets daarachter, bestond de kans dat enkele hagelkorrels hun doel misten.

De inconsistentie van de shotgun zorgt bij veel spelers voor frustrerende momenten. In de maart-update wordt de spreiding van de Gnasher verbeterd. In diezelfde update worden ook nieuwe maps geïntroduceerd en komt er een nieuw ranked lobbysysteem.