Drenthe: "Ik ben zo vaak genaaid"

Als speler van Real Madrid verdiende Royston Drenthe grof geld, maar een deel van dat geld raakte hij ook weer kwijt. "Ik ben zo vaak genaaid. Daar was ik klaar mee", vertelde Drenthe tegen De Volkskrant. "Nee, niet door vrienden. Door zaakwaarnemers en clubbestuurders vooral."

"Als voetballer kun je je mond niet loslaten. Ja, dat kan wel, maar het gaat tegen je werken. Dus je kan nooit jezelf zijn. Je moet altijd schuilen voor je eigen mening. Of je moet een pientere jongen zijn en politicusje spelen", aldus de niet bepaald als pienter bekend staande Drenthe.

Drenthe besloot onlangs te stoppen als voetballer en zich op zijn rapcarrière te richten. "Politicusje spelen kan ik niet, dat wil ik niet. En nu hoeft het niet meer. Nu ga ik mijn centen verdienen juist door te zeggen wat ik denk."

Het hart van de enkelvoudig international ligt nog bij zijn oude club Feyenoord. "Feyenoord heeft mijn steun. Als ze kampioen worden, ga ik feesten op de Coolsingel. Dat sommige mensen me niet meer wilden, heb ik achter me gelaten. Van de fans blijf ik houden."