'Rampclub' Chapecoense wint bij debuut in Libertadores

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense heeft haar eerste internationale wedstrijd afgewerkt sinds de vliegramp eind november, waarbij bijna de hele selectie om het leven kwam. De ploeg was destijds op weg naar de heenwedstrijd van de finale van de Copa Sudamericana tegen het Colombiaanse Atletico Nacional, maar hun vliegtuig stortte neer.

Op initiatief van Atletico werd Chapecoense uitgeroepen tot winnaar van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europa League. Daardoor plaatste de club zich voor de Copa Libertadores, het grootste clubtoernooi in Zuid-Amerika. Dinsdag maakte Chape daar haar debuut met een ploeg vol huurlingen, gepromoveerde jeugdspelers en gratis binnengehaalde nieuwe krachten.

Chapecoense speelde in Maracaibo tegen het Venezolaanse Zulia FC en dat verliep uitstekend. Treffers van Reinaldo en Luiz Antônio brachten de Brazilianen op een 0-2 voorsprong en alleen Venezolaans recordinternational Juan Arango kon iets terug doen: 1-2. Daardoor gaat Chapecoense in groep 7 gelijk aan de leiding. Volgende week spelen ze thuis in de eigen Arena Condá tegen de Argentijns kampioenen, Lanús.