Relatie McLaren en Honda onder druk na nieuwe motorproblemen

De Formule 1-tests verlopen nog altijd niet best voor het team van McLaren. Vorige week werden in vier dagen vijf Honda-motoren gebruikt en ook op dag één van de tweede testweek moest er al een nieuwe motor in de auto gehangen worden. 

Honda gooit het voor 2017 over een geheel andere boeg met de aandrijflijn, maar vooralsnog lijkt het allemaal voor louter problemen te zorgen. Teambaas Eric Bouillier geeft dan ook toe dat de relatie tussen zijn team en Honda ernstig onder druk staat. "Er staat maximale druk op inderdaad. Maar het is de Formule 1, daar gaat het erom dat je presteert en daardoor is de druk gigantisch. Wij zetten Honda onder druk, maar dat doen zij andersom ook. Wij willen de best mogelijke auto leveren en zij willen zorgen voor de best mogelijke motor", aldus Bouillier.

De Fransman zegt zich ondanks de vele problemen nog geen al te grote zorgen te maken. "Natuurlijk hebben we er last van bij het testen van nieuwe onderdelen en het ontwikkelen van de auto, maar uiteindelijk zijn deze tests alleen bedoeld om data te verzamelen voor de mensen in de fabrieken. Natuurlijk rijden we liever meer rondjes, maar voorlopig kunnen we in elk geval uit de data opmaken dat de resultaten redelijk overeenkomen met de voorspellingen uit de windtunnel, dus dat is goed nieuws."

Bouillier heeft in elk geval hoop dat het nog goed gaat komen met Honda. "Ze zullen de problemen grondig moeten onderzoeken. We vertrouwen erop dat ze dat voor elkaar krijgen en dat ze voor de juiste oplossingen kunnen zorgen."