CL: Ook in Londen laat Bayern niets heel van Arsenal

Bayern München heeft zich op bijzonder overtuigende wijze gekwalificeerd voor de Champions League-kwartfinales. Arsenal werd in Londen afgeslacht met 1-5. Het duel had oponthoud vanwege de feestslingers die de Duitse fans op het veld hadden geworpen. Met een aantal minuten vertraging, leek het alsof de gastheren de verloren tijd trachtten in te halen.

De manschappen uit Londen leken in eerste instantie ook de Goden aan hun kant te hebben. Theo Walcott schoot zijn elftal in de negentiende minuut op prachtige wijze op voorsprong. Aan het einde van de tweede helft was het Robben die een waarschuwingsschot afleverde, maar David Ospina niet kon verontrusten omdat het schot te weinig kracht kende.

Robert Lewandowski zorgde er eerder met een strafschop tien minuten na rust voor, dat Bayern op gelijke hoogte kwam. Laurent Koscielny haalde de Poolse goalgetter neer, waarop de Fransman een directe rode kaart ontving van scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos.

'Lewa' liet met zijn penalty doelman David Ospina vervolgens kansloos. Het leek het mentale breekpunt voor Arsenal, dat nog viermaal diende te scoren. Vervolgens was het de beurt aan Arjen robben, die bijzonder klungelig verdediger van Arsenal kon worden afgestraft, zodat de 1-2 voor de Duitsers op het scorebord kwam te staan.

Het werd zelfs nog erger voor The Gunners toen Douglas Costa en Arturo Vidal (tweemaal) met de 1-3, 1-4 en 1,5 het stadion verder in rouw dompelden. Het zorgde voor de glansrijke kwalificatie van Bayern voor de kwartfinale, en een immense druk op Arsène Wenger.

Fans in Noord-Londen zijn duidelijk wat er met de trainer moet gebeuren. (PRO SHOTS/Action Images)
Fans in Noord-Londen zijn duidelijk wat er met de trainer moet gebeuren. (PRO SHOTS/Action Images)