Zlatan drie duels geschorst wegens elleboogstoot

Zlatan Ibrahimovic moet drie duels toekijken bij Manchester United. De Zweed wordt gestraft wegens zijn elleboogstoot in het duel met AFC Bournemouth.

Ibrahimovic deelde in het duel met Bournemouth een elleboogstoot uit aan tegenstander Tyrone Mings. Maandag werd bekend dat de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) een onderzoek startte naar het gedrag van de aanvaller. Dinsdag maakte de FA bekend dat Ibrahimovic drie duels geschorst wordt.

Eerder in de wedstrijd kreeg Ibrahimovic een trap tegen zijn hoofd van Mings, op het moment dat de Zweed op de grond lag. Het had er verdacht veel van weg dat de actie van Ibrahimovic vervolgens bewust op Mings gericht was om hem terug te pakken.

Dat ontkende Ibrahimovic overigens: "Ik spring en kom erg hoog en hij springt zo tegen mijn elleboog aan. Het is niet mijn bedoeling iemand pijn te doen. Ik weet niet wie er op mijn hoofd ging staan. Als hij het was, dan was hij het", liet hij weten aan Engelse media.

De eerstvolgende wedstrijd van United die hij mist is het uitduel met Chelsea in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. Ook de competitieduels met Middlesbrough (uit) en West Bromwich Albion (thuis) gaan aan hem voorbij.