Bennet wint rit drie Parijs-Nice

Sam Bennet heeft derde etappe gewonnen in Parijs-Nice. De renner van Bora-Hansgrohe was na 190 kilometer de snelste in de massasprint. De 26-jarige Ier klopte Alexander Kristoff en John Degenkolb. Arnaud Démare blijft de leider in het algemeen klassement.

Meteen na het startschot kozen drie renners voor de aanval: Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Romain Combaud (Delko Marseille-Provence KTM) en Benjamin King (Dimension Data). Het drietal kreeg een maximale voorsprong van iets meer dan acht minuten.

Met nog 25 kilometer te gaan koos Latour de aanval op de Côte de Charrecey (tweede categorie). De renner van AG2R La Mondiale kreeg niet veel later gezelschap van Combaud. De twee landgenoten werkte goed samen en werden pas in de laatste kilometer gegrepen.

In de massasprint was Sam Bennett de snelste voor Alexander Kristoff en John Degenkolb. Voor de Ier is het zijn eerste seizoenszege. Dylan Groenewegen was er niet meer bij in de massasprint. De Nederlands kampioen kwam met nog iets meer dan drie kilometer te gaan ten val op een rotonde.

Woensdag volgt er een tijdrit van 14,5 kilometer naar Mont Brouilly. De eerste elf kilometer zijn vlak, waarna een klim van drie kilometer volgt.