FOK! Wat een weer: meer opklaringen

De maartse maan, brengt kwaad weer aan.

Goodmorning! Vanmorgen klaart het vanuit het noorden op. Er kan nog wel wat regen vallen, maar in de middag moet het nagenoeg overal droog zijn. Het wordt vandaag tussen de 5 en 9 graden. Er waait een zwak windje, dat eerst uit het noorden komt, maar later vanuit verschillende richtingen. 

 Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:12
Zon onder: 18:29
Zonkracht: 2/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
321 Keizer Constantijn de Grote laat per decreet de Dies Solis (dag van de zon) de tegenwoordige zondag tot officiële rustdag uitroepen in het West-Romeinse Rijk.
1936 Duitsland start remilitarisatie van het Rijnland, daarmee het verdrag van Versailles overtredend.
1941  De Duitse onderzeebootkapitein Günther Prien, kapitein van de U-47 komt samen met zijn bemanning om het leven.
1942 De Nederlandse mijnenveger Eland Dubois wordt door de eigen bemanning tot zinken gebracht nadat het schip was gespot door een Japans verkenningsvliegtuig.
1945 Bij Woeste Hoeve vindt een aanslag op commissaris-generaal Rauter plaats; als represaille worden 250 mensen gefusilleerd.
1968 De BBC vertoont voor het eerst het nieuws in kleur.
2009 Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA lanceert het Kepler Space Observatory, een satelliet om planeten die net als de Aarde bewoonbaar kunnen zijn op te sporen.

Blind_Guardian was in Bergen-Belsen en maakte daar deze foto (Foto: Blind_Guardian)
Blind_Guardian was in Bergen-Belsen en maakte daar deze foto (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!