Logan breekt openingsrecord binnen X-Men-serie

Het vaarwel van Hugh Jackman als the Wolverine, Logan, doet het goed in de Nederlandse bioscopen. Volgens distributeur 20th Century Fox heeft de film het 'beste openingsweekend ooit in Nederland voor een X-Men-film waarin Wolverine een rol speelt'.

Jackman is in totaal te zien geweest in negen X-Men-films en zelfs tien als je zijn semi-cameo in Deadpool meerekent. Logan is de laatste keer dat hij de rol speelt en de eerste keer dat de film is gemaakt voor een zestien-plus-publiek. Met een box office van 957.693 euro laat Logan de voorgangers, zoals X-Men: Apocalypse van vorig jaar (740.100 Euro), X-Men: Days of Future Past uit 2014 (734.729 euro) en The Wolverine uit 2013 (579.040 euro) achter zich.

Logan vertelt over een vermoeide James 'Logan' Howlett, ook wel bekend als the Wolverine, in de nabije toekomst. Hij zorgt voor de zieke Charles Xavier terwijl ze ondergedoken leven, net over de grens met Mexico. Zijn leven wordt nog één keer overhoop gegooid wanneer een jong meisje op zijn pad komt terwijl een duistere groep haar achterna zit.

Logan draait momenteel in reguliere en IMAX-bioscopen, en is te zien in glorieus 2D. Een review van Logan verscheen vorige week op FOK!.

Dafne Keen en Hugh Jackman in Logan
Dafne Keen en Hugh Jackman in Logan