Will Smith voert een magische gangsteroorlog in Bright

Voordat Suicide Squad-regisseur David Ayer aan de slag gaat met een spinoff (het rondom Harley Quinn gebaseerde Gotham City Sirens), duikt hij eerst nog even met Will Smith in de wereld van de orcs, elven en feeën. Uit deze film, Bright, mogen we je een paar mooie stills als eerste tonen.

In Bright leven mensen, orcs, elven en feeën samen in een alternatieve versie van ons hedendaagse bestaan. Een routine werkavondje van twee agenten van verschillende afkomst, de menselijke Ward (Will Smith) en orc Jakoby (Joel Edgerton), verloopt heel anders wanneer zij moeten samenwerken om een jonge vrouwelijke elf en een kostbaar relikwie te beschermen. Wanneer dit in verkeerde handen terecht komt zal de toekomst van elke leven wezen niet zeker zijn. Ward en Jakoby moeten dus zowel hun persoonlijke verschillen als vele vijanden verslaan om de wereld van de ondergang te redden.

Joel Edgerton en Will Smith (Foto: Netflix)
Joel Edgerton en Will Smith (Foto: Netflix)

Joel Edgerton (Foto: Netflix)
Joel Edgerton (Foto: Netflix)

Will Smith (Foto: Netflix)
Will Smith (Foto: Netflix)

Bright is een Netflix Original die je vanaf december kunt streamen. Naast Edgerton en Smith zijn er ook rollen voor Noomi Rapace, Lucy Fry, Edgar Ramirez, Ike Barinholtz, Dawn Olivieri en Jay Hernandez. Het scenario is van Max Landis, die onlangs voor Netflix (en BBC America) Dirk Gently's Holistic Detective Agency schreef. Vorige week verscheen ook een eerste teaser van Bright, die een beetje een indruk van de sfeer geeft.