Stroll: "Massa is meer rivaal dan mentor"

Het Formule 1-team van Williams heeft dit seizoen twee tegenpolen in de auto's zitten. Aan de ene kant is dat de 18-jarige debutant Lance Stroll, die met Felipe Massa een twee keer zo oude teamgenoot heeft. De 36-jarige Braziliaan keerde kort na zijn afscheid weer terug bij Williams om ook dit seizoen te racen.

Stroll maakte afgelopen week in zijn eerste testweek geen al te beste indruk. Hij parkeerde zijn auto geregeld naast de baan en zorgde er uiteindelijk voor dat het team op de laatste dag zelfs niet meer in actie kon komen door een gebrek aan reserveonderdelen. Een ervaren teamgenoot zou dus prettig kunnen zijn om hem een beetje de kneepjes van het vak bij te leren, maar een dergelijke mentor is Massa niet.

"Mentor is niet het goede woord, denk ik. Felipe is hier vooral om zichzelf tegenover iedereen te bewijzen, zoals eigenlijk iedereen dat wil", vertelt de jonge Canadees. "Ik denk dat hij dus meer een rivaal is dan een mentor. Toch kan ik natuurlijk wel het een en ander van hem leren. Het is geweldig om zo'n ervaren coureur in het team te hebben, zo iemand kan het team heel goed verder helpen."

Persoonlijk lijkt de Canadees het goed te kunnen vinden met Massa. "Felipe is een vriendelijke en eerlijke kerel, dat wil je graag hebben in een teamgenoot. We hebben als doel om het team samen zo goed mogelijk vooruit te helpen en zijn positieve energie werkt daarbij zeker door in het team."