Emotionele Wright wint eerste dartsmajor

Darter Peter Wright heeft zondag eindelijk een major aan zijn erelijst toe mogen voegen. De 46-jarige Schot won in Minehead de UK Open, vanwege de open loting na elke ronde ook wel de 'FA Cup van het darten' genoemd.

Wright speelde het hele toernooi fantastisch en op één klein momentje in de kwartfinale tegen Raymond van Barneveld na kwam hij geen moment in de problemen. In de finale stond hij tegenover Gerwyn Price, die voor het eerst in de eindstrijd van een major stond.

Price leek in het begin veel last te hebben van de zenuwen en Wright walste over hem heen, maar met de finish in zicht leek Snakebite het toch nog even een beetje moeilijk te krijgen. Hij herstelde zich echter snel en schreef de finale met 11-6 op zijn naam.

"De kwartfinale tegen Barney was een van de beste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld", reageerde een emotionele Wright na afloop. "Wat ik ook deed, hij vocht zich steeds weer terug en voor de neutrale kijker zal het prachtig zijn geweest. Gerwyn heeft het ook fantastisch gedaan, hij zal nog veel meer gaan bereiken", klonk het vol lof over de oud-rugbyer, die pas een paar jaar serieus aan het darten is.