Van Emden wint Dwars door West-Vlaanderen

Jos van Emden heeft Dwars door West-Vlaanderen gewonnen. De Nederlander van LottoNL-Jumbo was in de sprint te sterk voor zijn medevluchter Silvan Dillier van BMC.

Vroeg in de koers ontstond een vlucht van 21 renners. De kopgroep kreeg niet veel ruimte van het peloton, waar Lotto Soudal werkte. De Belgische formatie had niemand mee in de kopgroep. Door het werk van Lotto Soudal werden de vluchters op negentig kilometer van de streep gegrepen door het peloton. 

Na de hergroepering ontstond er een nieuwe kopgroep van zes renners: Jasper De Buyst (Lotto Soudal), Pieter Serry (Quick-Step Floors), Silvan Dillier (BMC), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue) en Jason van Dalen (Delta Cycling). Het peloton gaf de zes niet veel ruimte en ze werden op veertig kilometer van de streep gepakt.

In de finale ontstond wederom een kopgroep van zes man. LottoNL-Jumbo had met Jos van Emden en Twan Castelijns twee renners mee. De Nederlanders kregen gezelschap van Jens Debusschere (Lotto Soudal), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue), Jan-Willem Van Schip (Delta Cycling), Silvan Diller (BMC) en Guillaume van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) maakten de groep compleet.

In de slotfase gingen Diller samen met Van Emden in de aanval. Hansen ging nog wel in de tegenaanval, maar de Deen van Aqua Blue kon niet meer de aansluiting maken bij het duo en werd derde.

In de laatste kilometer dwong Van Emden Dillier de kop op en kwam in de laatste meters erover. Voor de Nederlander van LottoNL-Jumbo is dit zijn eerste seizoenszege van het jaar.