Skiester Goggia slaat eindelijk toe op olympische piste

Alpineskiester Sofia Goggia heeft het weekeinde van haar leven achter de rug. De Italiaanse brak dit seizoen al door met haar eerste podium in de World Cup, en deed dat gelijk maar goed ook: ze stond voor dit weekeinde al negen keer op het podium en pakte ook nog eens WK-brons op de reuzenslalom, maar een zege zat er nog niet in. Tot men dit weekeinde op de olympische piste van Jeongseon neerstreek, waar volgend jaar om olympische glorie gestreden gaat worden.

Zaterdag stond de afdaling op het programma en die werd geopend door Lindsey Vonn. De Amerikaanse was gelijk razendsnel, maar zag Goggia 0,07 seconden onder haar tijd door duiken. Dat bleek voor de rest niet meer haalbaar en alleen kersvers wereldkampioene Ilka Stuhec kwam in de buurt. De Sloveense, dit seizoen dé te kloppen vrouw op de afdaling, gaf 0,23 seconden toe en eindigde zo op de derde plek.

Zondag kregen de dames de super-G voorgeschoteld en dit keer was het Stuhec die er een razendsnelle tijd neer kon zetten. Goggia mocht als zeventiende naar beneden en dook er een halve seconde onder, waarna Vonn aan de beurt was. De Amerikaanse bleek weer iets langzamer dan Goggia en moest 0,04 seconden toegeven, waar ze gelijk na de finish toch smakelijk om kon lachen. "Jij weer??", klonk het richting Goggia. Niemand benaderde de tijden meer en dus eindigden de dames met exact hetzelfde podium als op de afdaling.