Tweede manche Indonesië afgelast wegens te modderige baan

De tweede MXGP-manche in Indonesië is afgelast wegens te slechte baancondities. Tijdens de eerste race vanochtend kwamen er al veel rijders vast te zitten in de blubber. Ondanks de zware omstandigheden wist Nederlander Glenn Coldenhoff toen toch het zilver binnen te slepen.

De tweede ronde van de Grand Prix van Indonesië is uitgelopen op een anticlimax; er vond namelijk geen wedstrijd plaats. Het was voor het eerst sinds 1997 dat er weer een motocrossrace in het Aziatische land op de kalender stond. Helaas hebben de fans dus van slechts één manche mogen genieten. Zaterdag werd ook al de kwalificatieronde afgelast door de hevige regenval van de nacht ervoor.

Doordat de uitslag van de eerste race op het Pangkalpinang-motocrosscircuit van vanochtend nu geldt als eindklassering, werden Shaun Simpson, Brabander Coldenhoff en Clement Desalle alsnog gehuldigd. De Siciliaan Antonio Cairoli mocht de rode nummerplaat in ontvangst nemen. Dit gekleurde bordje wordt altijd gegeven aan de lijstaanvoerder in MXGP-klasse.

De volgende datum op de kalender van het kampioenschap is 19 maart. De mannen en vrouwen uit het WK motocross strijken dan neer op het circuit van Argentinië.

De huldiging van de MXGP in Indonesië: Coldenhoff, Simpson en Desalle (Bron: NOS)
De huldiging van de MXGP in Indonesië: Coldenhoff, Simpson en Desalle (Bron: NOS)

Bewaren

Bewaren