Bosz: "Ik vind het oprecht fijn voor Krul"

Ajax-trainer Peter Bosz zag Tim Krul donderdagavond een heldenrol vervullen bij AZ en dat gaf de trainer van de Amsterdammers een goed gevoel. De doelman van AZ stopte in de halve finale van de KNVB Beker tegen SC Cambuur de beslissende strafschop, waardoor de Alkmaarders zich plaatsten voor de finale.

"Ik vind het oprecht fijn voor Krul", vertelde Bosz op zijn wekelijkse perspraatje. "Ik heb hem direct na de wedstrijd een berichtje gestuurd. Dat vond hij ook leuk. Bij AZ heeft hij veel tegentreffers gekregen, maar Tim was donderdagavond niet alleen beslissend bij de laatste strafschop. Ik zag hem ook een mooie redding maken."

Krul speelde de eerste seizoenshelft op huurbasis voor Ajax, maar hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht niet. "Hij kwam hier naartoe met de nodige verwachtingen, maar had pech dat André Onana het geweldig doet. Hij raakte daardoor op het tweede en misschien zelfs derde plan. Je probeert je in te leven in zo'n jongen, na zo'n blessure. Maar bij Ajax is het niet gelukt."