Bacuna fors gestraft voor duw tegen assistent-scheidsrechter

Leandro Bacuna is door de Engelse voetbalbond voor zes wedstrijden geschorst. De speler van Aston Villa ging onlangs flink tekeer tegen de arbitrage.

In het competitieduel met Derby County was Bacuna het afgelopen weekend niet eens met een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. De 25-jarige speler gaf de leidsman vervolgens een duwtje met zijn borst. Arbiter Andy Madley stuurde Bacuna meteen van het veld, waarna de speler een dag later weigerde zijn excuses te maken.

Aanvankelijk leek de oud-speler van FC Groningen een schorsing van drie duels te krijgen, maar na een zitting van een onafhankelijke commissie werd die straf verdubbeld. Zijn broer Juninho pakte bij Groningen onlangs trouwens twee keer rood in twee wedstrijden, al werd één daarvan geseponeerd.

Vorig seizoen degradeerde Aston Villa als nummer laatst uit de Premier League. Bacuna en zijn teamgenoten keren voorlopig nog niet terug, want op het tweede niveau staat de club uit Birmingham momenteel slechts op een vijftiende plaats.