Schansspringer Kraft na prachtige strijd weer wereldkampioen

Schansspringer Stefan Kraft heeft op het wereldkampioenschap in het Finse Lahti zijn tweede gouden medaille gepakt. De 23-jarige Oostenrijker veroverde na de titel op de kleine schans ook het goud op de grote schans.

Na de eerste ronde was duidelijk dat het een bijzonder spannende strijd zou worden om de medailles. Kraft ging aan de leiding, maar hij had slechts 0,9 punten voorsprong op de Duitser Andreas Wellinger. De Noor Andreas Stjernen stond op plek drie, terwijl ook de Polen Kamil Stoch en Dawid Kubacki nog alle kans op zelfs goud hadden. Hun landgenoot Piotr Zyla stond ook nog binnen bereik, net als Peter Prevc uit Slovenië.

Prevc liet geen fantastische tweede sprong zien en viel weg uit de strijd, maar Zyla vloog met 131 meter verder dan wie dan ook. Hij zag zijn twee landgenoten zich stukbijten op zijn score en nadat Stjernen het ook niet haalde was de medaille binnen. Wellinger nam vervolgens de leiding over, waarna Kraft het af moest maken. De Oostenrijker hield zijn hoofd uiterst koel, liet een prachtige sprong zien en greep de wereldtitel. Wellinger moest net als op de kleine schans genoegen nemen met zilver, dit keer voor Zyla.