Gratis VR-shooter Robo Recall is uit en blijkt geniaal

In de schaduw van de Nintendo Switch-hypetrain kwam eergister voor de Oculus Rift Robo Recall uit, de VR-shooter van Epic Games. De game is gratis en de eerste kritieken zijn overweldigend positief.

Eigenlijk blijkt al uit de trailers hoeveel aandacht voor detail er in deze titel is gestoken met dank aan Epics eigen Unreal Engine 4, en als je wat beelden bekijkt zie je gewoon dat de game plezier ademt. Je doet weinig anders dan hordes moordlustige robotten aan puin schieten, maar dat kan op een heleboel verschillende manieren. Wat doe je bijvoorbeeld als er op je geschoten wordt? Doe je een stap opzij om de kogels te ontwijken, weer je de kogel af met je wapen zodat deze mogelijk afketst op een andere vijand, laat je je wapen vallen om de kogel uit de lucht te grijpen en deze vervolgens terug te gooien, of teleporteer je achter de robot en ruk je zijn armen eraf om hem vervolgens van dichtbij op een dosis hagel te trakteren?

Epic Games laat met hun VR-debuut wederom zien dat ze tot de absolute top behoren als het aankomt op het maken van first-person shooters. Robo Recall is geen lange game met een enorm uitgebreid verhaal, maar de upgrademogelijkheden gecombineerd met een uitgebreid leaderboardsysteem zorgt ervoor dat je er lang zoet mee kunt zijn. De toevoeging van allerlei extra hulpmiddelen tijdens de gevechten, zoals telekenesis en perfect getimede bullet-time-momenten, zorgen voor Matrix- en John Wick-achtige momenten. Bekijk de trailers hieronder en als je een Oculus Rift hebt, probeer 'm gewoon even, hij is tenslotte gratis.