Veltman: "Klaassen verlaat Ajax niet zomaar"

Davy Klaassen is al een tijdje de grote man bij Ajax. Joël Veltman weet dat de huidige aanvoerder de Amsterdamse club niet zomaar zal verlaten.

"Davy is zo veelzijdig, hij kan eigenlijk alles", stelt Veltman tegenover Voetbal International. "Dat zal hij ook bij een andere club kunnen laten zien, daar ben ik van overtuigd. Zijn doorzettingsvermogen staat altijd op 150 procent, dus dat is sowieso een goede basis mocht hij ooit elders een nieuw avontuur aangaan."

Wanneer de 24-jarige Klaassen de stap naar het buitenland zal maken, is ook voor Veltman gissen. "Ik weet niet hoe lang Davy nog bij Ajax speelt, dat is gewoon niet te zeggen. Hij maakt een geweldig seizoen door, is zo belangrijk, met zijn spel en zijn doelpunten. Daardoor staat hij ook meer in de spotlights en dan is het aan hem."

"Misschien is hij na dit seizoen toe aan een nieuwe stap, hoewel ik ook weet dat hij Ajax niet zomaar zal verlaten", weet Veltman. "Lasse Schöne heeft onlangs bijgetekend, we hebben als club en ploeg ambities om ook Europees wat te laten zien. Dat kan ook voor hem een prikkel zijn om er nog een seizoen Ajax aan vast te plakken."