Knieblessure voor Kevin Durant

De wedstrijd tussen de Golden State Warriors en de Washington Wizards was nog geen minuut oud toen zich een mogelijk rampscenario ontvouwde voor de Warriors. Sterspeler Kevin Durant kwam in botsing kwam met teamgenoot Zaza Puchalia. Durant verliet met een pijnlijke knie het veld en keerde niet meer terug. Eerste onderzoeken gaven geen duidelijkheid en een MRI-scan zal moeten uitwijzen wat de ernst van de blessure is.

Een eventuele blessure van Durant zou een ramp zijn voor de kampioen van 2015. Om plaats te maken in de selectie voor Durant moesten de Warriors meerdere spelers laten gaan, waaronder starters Andrew Bogut en Harrison Barnes. De ploeg kan nog altijd rekenen op Draymond Green, Klay Thompson en Stephen Curry, maar de selectie is waarschijnlijk niet diep genoeg om vier zware play-off series door te komen.

De Wizards wisten in eigen huis te winnen van de Durant-loze tegenstander. Na het eerste kwart stond de thuisploeg met 40-26 voor. Washington behield de voorsprong voor het grootste deel van de wedstrijd, maar in het slotkwart kwam Golden State sterk terug.

Met 40 seconden nog te spelen maakte Stephen Curry de stand gelijk, 108-108. De Warriors maakten een paar fouten die vanaf de vrijeworplijn genadeloos werden afgestraft. Curry en Thompson misten in de laatste minuut beiden een driepuntspoging. Washington won de wedstrijd met 112-108.

Het dynamische backcourt van Washington, Bradley Beal en John Wall, bewees zijn waarde. Beal kwam tot 25 punten en Wall noteerde 12 punten en 19 assists. Washington nam vorige week Bojan Bogdanovic over van de Brooklyn Nets. De Kroaat kwam van de bank en scoorde zestien punten. Washington klom door de overwinning naar de derde plaats in de Eastern Conference. Belangrijk, omdat dat betekent dat je de Cavaliers pas in de finale van de Eastern Conference kan treffen.

Stephen Curry en Klay Thompson zullen zonder Durant hun niveau van vorig jaar weer moeten halen. Tegen de Wizards kwamen de heren samen niet verder dan vijf gescoorde driepunters uit 22 pogingen.

Durant verlaat het veld. Bron: YouTube

In Oklahoma City kreeg de Grote Russell Westbrook Show een passend vervolg. Tegen de Utah Jazz, een directe concurrent voor een play-off plaats, kwam de guard tot zijn dertigste triple double van het seizoen. Westbrook noteerde 43 punten, 11 rebounds en 10 assists. Het was genoeg voor een 109-106 overwinning.

In de laatste minuut had Utah nog een voorsprong van vier punten, maar een driepunter ven een gewone score plus vrije worp van Westbrook maakte die achterstand snel ongedaan.

Doug McDermott, vers overgekomen van de Chicago Bulls, speelde een cruciale rol vanaf de bank. De schutter maakte zestien punten.

De Denver Nuggets wonnen in Chicago met overtuigende cijfers van de Bulls, 107-125. Bij rust ging de wedstrijd nog gelijk op, maar in de tweede helft liep Denver snel uit. Grote man bij Denver was weer center Nikola Jokic. De Servier kwam tot 19 punten, 16 rebounds en 10 assists. Ook maakte hij alle drie zijn driepunters en miste hij niet van de vrijeworplijn.

Jimmy Butler had een avond om snel te vergeten. De all star scoorde maar acht punten. Dwyane Wade en Rajon Rondo werden met beiden negentien punten topscorer voor de Bulls.