Ibrahimovic: "Ik ben een leeuw"

Nooit te verlegen om zichzelf met anderen te vergelijken heeft Manchester United-aanvaller Zlatan Ibrahimovic zichzelf vergeleken met een leeuw.

Legende, koning, God, Indiana Jones; het zijn slechts enkele benamingen van hoe Ibrahimovic zichzelf omschreven heeft gedurende zijn illustere voetbalcarrière. De 35-jarige Zweed heeft nu een dier toegevoegd aan die lijst, nadat hij zondag twee keer scoorde in de League Cup-final tegen Southampton en met Manchester United met 3-2 won.

"Wat ik breng is een pakket. Ik breng mijn ervaring van de andere clubs waar ik gespeeld heb, ik breng wat ik bereikt heb, ik breng de persoon die ik ben", vertelde Ibrahimovic tegen Engelse media.

"Ik ben een beest. Ik voel me als een leeuw. De leeuw is als een leeuw geboren en het betekent dat ik een leeuw ben! Ik voel me goed in vorm. Ik train hard. De mensen die me kennen uit de kleedkamer weten dat ik erg hard train."

"Ik heb voor elk seizoen een doel. Om dat doel te bereiken moet ik hard trainen en ik moet lijden wanneer ik train, dat is hoe ik bereik wat ik bereik. Ik ben van de oude school waar ze hard werken en krijgen wat ze krijgen door het harde werk, niet zoals de nieuwe school waar het gemakkelijk is om te krijgen wat je wilt."