99-jarige gaat de cel in vanwege ultieme wens

Annie, een Nederlandse 99-jarige vrouw, heeft een van haar diepst gekoesterde wensen uit zien komen; zij werd in de boeien geslagen en belandde in de cel.

In de cel belanden bleek op de bucketlist van de hoogbejaarde Annie te staan. Waar de meesten van ons minder graag de cel zouden betreden, had men Annie niet blijer kunnen maken. Zo is Annie geboeid en breedlachend achter tralies te zien op foto's die inmiddels op Facebook zijn gedeeld door de politie.

Annie, die overigens volledig onschuldig is, kreeg toestemming van de politie om plaats te nemen in een cel op een bureau in Nijmegen-Zuid. De bijzondere gebeurtenis stond in het teken van een van Annie's laatste wensen. Het idee werd geïnitieerd door haar familie.

"Haar nichtje benaderde ons met het verzoek", vertelde een plaatselijke officier aan de BBC. "Ze deed in eerste instantie aangifte, om ons vervolgens te vertellen over de bucketlist van Annie. Je krijgt hoe dan ook veel opmerkelijke verzoeken in dit vak, het leek ons leuk om wat speciaals voor Annie te doen".

De foto's op Facebook zijn inmiddels gezien door mensen over de hele wereld, die Annie van harte feliciteren en het aantal reacties onder de foto's loopt inmiddels in de honderden. Ook de politie kan rekenen op een hoop positiviteit in de reacties dankzij het verwezenlijken van Annie's wens.